Share Button

IMG_6000.JPGSa zicem ca a venit primavara. Vestitorii se invart de multa vreme. E drept ca temerari s-au gasit in tot timpul iernii, dar acum bondarii pe doua roti sunt peste tot. Nici macar nu s-au terminat de povestit toate ispravile anului trecut la gura sobei si unii au inceput sa creeze povestiri proaspete. Deja aud vorbindu-se de sute de kilometrii facuti, de un fel de nesat, de parca dupa cateva zile frumoase va urma o noapte polara, lunga si rece. Unde ma nene atata graba ? Nu va uzati dorinta pe primii kilometrii smulsi cu chinuri din mainile iernii. Nu sunt nici cei mai placuti din cauza frigului si mai e o chestie : nu suntem domnule incalziti inca. Nici cauciucurile nu se incalzesc bine, nici mobrele nu au chef de noi si nici noi nu suntem la fel ca atunci cand am pus cheia in cui. Luati-o nene mai incetinel ca-i mai dragutel.

Pe de alta parte este necesara o trecere usoara intre lumea repaosului hibernal si cea a zumzetul primavartec. O trecere usoara dar simbolica, statutand venirea sezonului.  Asadar si prin urmare am facut cativa kilometrii (vreo 20 numai) ca sa imi amintesc sentimentul si ca sa scot motoreta din beciul in care a stat in ultimele doua luni. Am ajuns la pravalie, am trecut la activitatile de iarna facute primavara: slana, ceapa , branza, palinca, bere…. Bine berea e o constanta care da continuitatea. Dupa indestulare si siesta am trecut la fapte: sa spalam mobrele de colbul iernii. E un fel de jar al calului viteazului din bazme, azvarlirea prafului cel greu al sederii pentru a fi schimbat cu cel adunat din mers. Spalarea de pacatul sederii. Spalarea initiatica a anului 2016. In prima tura de splalare au fost Vstroama si Breazu urmata de Harliiuri. Prima tura a durat bineinteles putin. Bausem ceva ca altfel dadeam o tura sa scutur apa de pe ea (cam cum fac si cainii) si sa nu o mai sterg deloc (sunt lenes, stiu). In schimb la Harlii … fiecare bucatica de crom si vopsea trebuie tratata in mod diferit si in mod special. Fiecare punct trebuie lustruit de enspe ori. Am mai baut doua beri pana au terminat si ei.

 

CAMERACAMERA

O saptamana mai tarziu era, ce sa vezi, tot cald. De obicei incep sezonul printr-un curs de reinitiere, de readucere aminte. De data asta am zis sa facem altfel. Am sunat si am aflat ca circuitul de la Prejmer nu e deschis dar e deschis daca iti doresti neaparat. Perfect.  Sa dam sfoara in tara zic. E cam plictisitor de unul singur. Am reusit sa ademenesc inca doi tovarasi. Pe Silviu, ce a prins virusul circuitului de anul trecut la Tg Secuiesc si pe Turcu’, incepator declarat, doritor mereu de experiente noi. Calculat, adunat, vazut prognoze meteo si crosetat prin programul fiecaruia, am decis sa mergem luni. Am plecat duminica din Bucuresti cu destinatia Brasov ca sa fim fresh luni la prima ora. Cum Turcu’ plecase de dimineata si nici prea multa treaba nu aveam sau vreo graba, ni se paru mai interesant sa mergem pe la Campulung si Rucar-Bran. Mai o oprire de poze, mai o oprire de tigarile lui Silviu, cand puse Silviu benzen eu fusei mai cu mot si nu pusei asa ca ne mai opriram si pentru mine. La un moment dat suna Turcu’ : Pe unde sunteti bre ? Mai avem 50 de km. Asa mult ? Ati facut o vesnicie !! In general ma enerveaza cand sunt grabit de cineva iar acum imi dadea complet cu rest. Parca nu am dormit atat de mult pe drum, parca am mers chiar bine. Si pana la urma ce treaba are el, abia maine ne vedem ? Cand am ajuns in Bran mi-a picat si fisa : Turcu’ pe DN1 – 153 de km, noi – 260 de km … e normal ca am facut mai mult ca el … Ei, asta e, incet sau repede nu mai conteaza. Ajunseram la Costica si ne indestularam cu o pastrama de Teleorman dusa la Brasov si rumenita bine pe gratar.  Sa tragem pe dreapta ca maine avem de treaba.

2016_0403_150027_046.JPG  2016_0403_150504_134.JPG   2016_0403_151955_417.JPG 2016_0403_152910_557.JPG  2016_0403_155000_939.JPG

Luni dimineata m-am dat catinel jos din pat sa nu trezesc pe careva doar ca sa aflu ca eram ultimul adormit din casa. Silviu, deja echipat batea usor nerabdator din picior. Il culeseram si pe turc din Brasov si ne prezentaram la circuit. Aici am fost numai noi 3 toata ziua. Un circuit intreg la dispozitia noastra. Am inceput sa imi aduc usor usor aminte povetele de pe la diverse cursuri si experiente. De dimineata venisem cu geaca si mesada, cu hanorac si tricou. Pe la pranz ramasesem numai cu geaca pusa peste tricou si transpiram abundent. Am reusit sa ne invartim pana pe la orele 3, timp in care Iepurila ne facu de ras fara drept de apel. Desi intrase cu autobuzul pe circuit Silviu scotea cu cate 10 secunde mai putin pe tura. Eu dau vina pe motorul la jumatatea lui Iepurila iar turcu pe experienta. Una peste alta, incalzirea de sezon ne-am facut-o, am exersat una-alta, am imbunatatit tehnica nitel si acum putem aborda drumurile tarii cu alta incredere. Complet storsi de energie si transpiratie dar cu un zambet cat casa am plecat spre capitala. Se pare ca vom mai face o tura mai repede de cat credeam. Deja au mai aparut niste doritori. O sa organizam o excursie cu ghid pana la urma.

Filmarea si parte din fotografiat a fost asigurat de Sfantul Imagie. O prima plimbare a sa in exercitiul functiunii. In general si-a facut treaba cu demnitatea unui chinez mic, dar ca sa arate ca nu e perfecta prinderea de ghidon a cedat nervos in doua bucati.

Asa am inceput noi anul, incet catinel si mai ales pe loc ! Sa fie un an bun !

IMG_6026.JPG  IMG_6025.JPG     IMG_5988.JPG  IMG_5879.JPG

Share Button