Share Button

Salutare,

Inspirat de o postare si dupa o iesire de 450 km facuti intr-o zi si dupa care nu mai puteam intoarce capul, am purces la achizitii. Am comandat si primit de la MetricMotion (ii recomand pe baieti cu caldura) un inaltator de ghidon sau riser sau cum ii zice.

Am luat un produs ROX, ceva american, ce pentru un pret ok comparativ cu Louis are avantajul ca poate fie ridica destul de mult ghidonul, fie sa il apropie de motoretist. Exista 2 variante : de 5 cm (pe care l-am luat eu ) si de 9 (parca 9 … oricum necesita prelungirea cablurilor). Am mers si m-am apucat de montat de unul singur , teoretic nu e mare lucru , dar … Am desfacut ghidonul din vechea prindere si surpriza … cablurile nu ajungeau direct. Aici a intervenit ajutorul baietilor de la MetricMotion, ce au refacut prinderea unui cablu. Ajungeau ele dar nu exact in pozitia originala. Le-am prins si am plecat la defilare la Slowriders. Dupa maxim 10km am realizat ca le-am pus atat de sus ca ramasesem cu mainile suspendate ca o domnisoara de pension. Dar pentru mersul in picioare pe scarite era perfect. Asa ca daca vedeti un cocostarc in defilarea aia , sunt eu. Cred ca e o pozitie buna pentru enduro. Parca ma vad la marginea drumului , inainte de a o lua pe camp , cu imbusul de 6….neaaah .. nu cred ca o sa ajung sa fac enduro 🙂

Azi am dat ghidonul spre mine si am descoperit alta motoreta. La capatul a 120 de km am realizat in schimb ca toate comenzile au ramas intoarse. Pozitia devenise mult mai confortabila dar manetele si mai ales oglinzile imi dadeau peste maini. Numai 3 suruburi de desfacut si strans. Am facut operatiunea cu “ajutorul lu’ tata” (pe el nu il recomand ca in 5  minute a reusit sa ma enerveze.. ).

Dupa inca 120 de km pot sa spun ca inaltatoarele de ghidon pentru un vstrom 650 din 2004 condus de o persoana de 175 cm sunt foarte bine venite. Ghidoanele ajung mult mai aproape de conducator , facand astfel facila manevrarea fara a fi nevoie sa stai aplecat nici un pic. Mai degraba incepe sa se asemenea pozitia mainilor cu cea de la cruisere, dar pastrand manevrabilitatea enduro-tourerelor. Se poate ajunge atfel la ture lungi fara efort (la sfarsitul lui mai va voi comunica si rezultatele dupa o astfel de tura).

Share Button